Zaloguj siÄ™ |  Zarejestruj siÄ™

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [OPINIA] Maxrate.pl
PostWysÅ‚any: Pon Mar 29, 2010 5:59 pm 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie: Pon Cze 29, 2009 2:41 pm
Co powiecie o tej firmie? tylko szczerze.

Wg mnie cena/jakość jest naprawdę ok :) Myślę, że nie znajdziecie nic lepszego w tak niskiej cenie. Jedak ja osobiście zdaję sobie sprawę, że są w Polsce firmy z lepszymi serwerami niektórych gier.

Profil  Offline

Temat postu: Re: [OPINIA] Maxrate.pl
PostWysÅ‚any: Pon Mar 29, 2010 6:41 pm 
Wyjadacz
Awatar użytkownika
Dołączenie: Nie Lip 05, 2009 4:57 pm
Dokładnie, to zależy od gier, moim zdaniem mają słabą maszynę hostingową w Polsce (nie wiem jak jest z maszyną w Niemczech), niektóre gry maja słabe wymagania (dajmy tu CS 1.6) a niektóre spore wymagania (dajmy tutaj CS:Source). no niestety serwery CS:Source nie są dobrej jakości (złej też nie ;P) , da się pograć z kolegami taktyki ITP, ale na ESL raczej się nie nadają.

Cena jak na serwery CS:Source są naprawdę tanie, dajmy tu gamesnet, u nich za serwer Source trzeba dać 8zł za slot

Moim zdaniem cena jest bardzo dobra, ale jakość serwera dałbym 5/10

Dałem opinie tylko o serwerze CS:Source ponieważ nie wiem jak jest z innymi grami ponieważ nie gram w nie :)

To jest moja opinia

pozdrawiam

Profil  Offline

Temat postu: Re: [OPINIA] Maxrate.pl
PostWysÅ‚any: Pon Kwi 26, 2010 8:20 am 
Nowicjiusz
Dołączenie: Pon Kwi 26, 2010 8:16 am
Ja akurat to gram w różne tytuły, w css również, byłem na serwerach [url]http://maxrate.pl[/url] i nie mam żadnych obiekcji, szczególnie opcja DE godna uznania. Na tle tych wszystkich nowych firm które wyrastają ostatnio jak grzyby na deszczu to ta firma jest najlepsza. Pzdr. :D

[quote]Dokładnie, to zależy od gier, moim zdaniem mają słabą maszynę hostingową w Polsce[/quote]

Czy ja wiem czy taka słaba, tak na marginesie to nie ma kompletnego znaczenia w tym wypadku. Przecież jak firma hostingowa stawia serwer gry to nie korzysta on z jej całych zasobów tylko z ułamka mocy, ułamek ten może być oczywiście większy lub mniejszy w zależności od konfiguracji maszyny. Jeśli skolokuje serwer na celeronie chociażby i postawie na nim tyle serwerów gier, że będę miał odpowiednią rezerwę mocy cpu i pojemności mem to będzie chodził idealnie, oczywiście dużo zależy od łącza na jakim jest ww. serwer postawiony. Nie będę wytykał palcami, ale są "firmy hostingowe" w Polsce które mają sprzęty że hej, ale ich konfiguracja pozostawia wiele do życzenia. To jest tak jak z nowymi kompami z preinstalowanymi systemami, jak by się wywaliło połowę softu który tam siedzi, powyłączało zbędne usługi i pod szlifowało system to nagle by się okazało, że wartość tego kompa jest 2 x wyższa.

Profil  Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Panel

Góra Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum